Ontmoetingsplekken in Neede

Koffiedrinken met dorpsgenoten of nieuwe buurtgenoten ontmoeten. Onder de mensen zijn doet je goed! In Berkelland zijn veel wekelijkse inloopmomenten en initiatieven. Voor een kopje koffie, een praatje of een plek waar je je verhaal kwijt kunt. Ontdek welke inloop bij jou past en kom langs. Je bent van harte welkom! Deze keer: de inloopmomenten en initiatieven in Neede.

Dorpskamer

In de Kronenkamp vind je de dorpskamer Berkelland. Een plek waar je zo kunt aanschuiven voor koffie en een praatje. De gastvrouwen van de Dorpskamer organiseren samen met de deelnemers allerlei activiteiten. Elke maandag kun je voor € 4 om 11.30 uur aanschuiven voor een warme maaltijd. De Dorpskamer is geopend op maandag van 9.00 tot 16.00 uur, dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bibliotheek

Naast het lenen van boeken organiseert de bibliotheek oost-achterhoek tal van activiteiten. Bijvoorbeeld Boekjes en Babbels, een voorleesuurtje voor baby’s/peuters en hun ouders. Boekjes en Babbels is vaak op de donderdag van 10.30 tot 11.30 uur. Kijk voor de actuele data op oostachterhoek.op-shop.nl.

Inloophuis

Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is het Inloophuis Neede geopend voor het ontmoeten van plaatsgenoten. Er is ruimte voor het gesprek, een luisterend oor en gezelligheid. Het Inloophuis zit aan de Borculoseweg 43, schuin achter de rooms-katholieke H. Caeciliakerk.

Jimmy’s

Kanoën, silent disco, meidengroep Neede, een plek om huiswerk te maken of om even niets te moeten: dat is jimmy’s berkelland. Jongeren uit Berkelland kunnen er terecht en organiseren zelf vanuit de Jimmy’s van alles. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de Bergstraat 10 in Neede. Jimmy’s Neede is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Kronenkamp

Het natuurpark kronenkamp is er voor iedereen. Vrijwilligers organiseren wekelijks activiteiten. Denk aan handwerkcafé op elke 3e woensdag van 14.00-16.00 uur, de maandelijkse rummikub elke 2e woensdag van de maand om 14.30 uur of schuif aan bij het koffiedrinken op de woensdagmiddag 13.30-16.30 en vrijdagmiddag 13.30-16.30 uur.

Inloop spreekuur gemeente Berkelland

Woont u in Neede, Noordijk, Lochuizen of Rietmolen en heeft u ideeën en/of vragen over uw dorp, buurt, over prettig wonen en samen leven? Kom dan naar de wekelijkse inloop van contactpersoon Anja van Maren en welzijnsmedewerker Wim Staargaard in de “Oale Smederieje”.

De woonconsulente van woningcorporatie ProWonen, Jacqueline Nieuwehuis is dan ook aanwezig 

U hoeft zich van tevoren niet aan te melden. De koffie staat klaar!

Anja van Maren: “U kunt met allerlei ideeën of vragen over het wonen en leven in uw dorp of wijk bij ons terecht. Hebben wij het antwoord niet paraat, dan zoeken wij het voor u uit of verwijzen wij u naar de juiste collega of organisatie.” Wim Staargaard: ”Wij zijn er voor u en helpen u graag. Maar ook als u geen vraag heeft, bent u van harte welkom voor een kopje koffie.”

Wanneer is de inloop?
Elke donderdagmiddag van 15.30 uur tot 17.30 uur in de “Oale Smederieje” aan de Borculoseweg 4 in Neede.

Welke vragen kunt u tijdens de inloop stellen?
U kunt allerlei vragen stellen over uw buurt, de plek waar u woont en u kunt uw ideeën voor een fijne leefomgeving delen. Bent u op zoek naar informatie over activiteiten, gaat uw vraag over welzijn, ontmoeten of gezondheid? Kom dan gerust naar onze inloop.

 

WIN

WIN Neede

Werkgroep Integratie Neede is een werkgroep van maatjes die wegwijs maken in Neede. Elke dinsdag houden zij inloopavond om 19.00 uur aan de Hessenweg 2.