Kijk en luister live mee in het Glazen Huis (ook via de radio: 97,5 FM)

Nieuws

De goede doelen van 2022

Het “Buurtkastje Wij Neede” is een initiatief van Wendie de Vries. In haar voortuin aan de Borculoseweg 65 in Neede is een Buurtkastje geplaatst. Dit is een kast voor voedselproducten, verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. 

Mensen die producten over hebben, kunnen deze in het kastje zetten en mensen die iets nodig hebben, kunnen de producten eruit halen. Ruilen mag natuurlijk ook. Dit kastje heeft als doel om Needenaren die het minder goed, of armoede hebben, te helpen en daarnaast voedselverspilling tegen te gaan

Op deze manier draagt het Buurtkastje ook bij aan een socialere buurt/dorp. Het kastje is 24 uur per dag open en geheel anoniem. Dit zorgt ervoor dat de drempel laag blijft voor mensen om er gebruik van te maken.

Glazen Huis Neede vindt dit persoonlijke initiatief zo stoer en sociaal dat ze ook hier ontzettend graag een steentje aan willen bijdragen!

 

In Neede zit De Bloesem. Dit is een vorm van kleinschalig wonen voor (voornamelijk demente) bejaarden. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Dat betekent dat bijna iedereen vroeg of laat in aanraking komt met iemand met dementie in zijn of haar omgeving. Het is belangrijk dat dit onder de aandacht komt. 

Twee medewerkers van De Bloesem hebben zich aangemeld bij het Glazen Huis. Zij hadden het mooie initiatief opgevat om een overkapping te realiseren voor de bewoners van De Bloesem. Op deze manier willen zij hun bewoners de mogelijkheid bieden om ook bij iets minder weer (bijvoorbeeld zon, maar net iets te veel wind) buiten te kunnen genieten op een beschut en beschermd plekje. 

De vraag was natuurlijk alleen: hoe komen we aan het geld voor deze overkapping? Net op dat moment lazen Esther en Ellen de oproep van het Glazen Huis voor goede doelen om zich aan te melden. De organisatie was meteen enthousiast over dit plan. Het is een mooi, concreet doel dat precies past in hun visie “Voor Neede, door Neede, in Neede”

*Donaties via deze actiesite vallen onder het beheer van Stichting Oranjefeesten Neede. 

Stichting Oranjefeesten Neede
KVK: 60445033
Bankrekening: NL20RABO0162296215
E: glazenhuisneede@gmail.com
T: 0651256895