72287d95-f7a2-418b-ad39-1d138d9e7e22

Carnaval Neede – 2024

Datum: woensdag 7 februari 2024

Uiteraard is ook het Kleintje Gala al jarenlang een vast onderdeel van onze vereniging. Het doet ons als gala commissie en vereniging goed om te zien dat veel mensen van deze avond genieten. Het was vorig jaar goed om te zien dat de opkomst toe is genomen. Ook hier is er sprake van een aantal vaste elementen zoals; het Galalied, buuts, prijzenbingo, optreden van de dansgardes en natuurlijk acts van de ‘grote’ gala avond. Uiteraard kunnen we nog niet alles prijsgeven voor deze avond, nieuwsgierig? Wij rekenen op weer een goede opkomst om er samen een fantastische avond voor de ouderen van Neede te maken.

Dus neem je oma, opa, vader, moeder, oom, tante of buurtjes onder de arm of bel de gratis Vlearmoesbus en trakteer ze op een heerlijke avond!

 

 

Datum: donderdag 8 februari 2024

Op donderdag 8 februari verwelkomt NCG de Vlearmuze alle carnavalsliefhebbers met een beperking. Vanuit de hele regio komen ze naar onze residentie café-restaurant de Olde Mölle. Het belooft weer een avond te worden met veel dans, plonaises, plezier en muziek!

Datum: vrijdag 9 februari 2024

Het jongerencarnaval in de Pipistrello feesttent is tegenwoordig een drukbezochte avond, waarbij alle jongeren uit Neede en omstreken gezamenlijk een spetterende feestavond beleven. Entree voor deze avond is 1 muntje.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht. 

carnaval

Datum: zaterdag 10 februari 2024 

Op zaterdag 10 februari 2024 staat voor de 22e keer de Needse Kinderoptocht op het programma. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de organisatie hiervan door de Kinderoptochtcommissie.

Diverse scholen en verenigingen in de gemeente Neede en enkele omliggende plaatsen worden benaderd om mee te doen aan de optocht. Kinderen kunnen natuurlijk ook op eigen gelegenheid meedoen. De optocht is voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar. Kinderen kunnen deelnemen met bijvoorbeeld een skelter of bolderkar, lopend, als groep, op de fiets of step etc. Zolang het maar geen gemotoriseerd verkeer is.

De optocht moet een carnavalistisch karakter hebben. Het is de wens vanuit de commissie dat er zo weinig mogelijk ouders in de optocht meelopen, eventueel wel als begeleiding, maar dan wel verkleed en zoveel mogelijk aan de zijkant. Het is ten slotte een optocht voor de kinderen.

We starten om 14.00 uur. Het is de bedoeling dat de kinderen zich om 13.30 uur opstellen op het Vlearmoesplein. De route loopt via de Oudestraat, Ruwenhofstraat, Oranjelaan en eindigt bij de Muziekkoepel.

De optocht duurt ongeveer een uur en aansluitend is er in de tent bij de Muziekkoepel een groot feest voor de kinderen! Hier vindt ook om ongeveer 16.00 uur de prijsuitreiking plaats.

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 9 februari 2024 (17:00 uur) via de inschrijf-link

INSCHRIJVING KINDEROPTOCHT NEEDE 10 FEBRUARI 2024 (GOOGLE.COM)

Datum: zaterdag 10 februari 2024

De Bonte Carnavalsavond vind plaats in een prachtig aangeklede Pippistrello-feesttent met goede muziek en een leuke sfeer waar je gezellig met je vrienden carnaval kunt vieren. De laatste jaren zien we een forse toename in bezoekers op deze avond, als gevolg van een goede samen werking met Stichting Pippistrello die alles omtrent het tentfeest verzorgen.

WIST U DAT: Van oudsher was de zaterdagavond in Neede de carnavalsavond waar de wagenbouwers op af kwamen om te vieren dat de wagen af was. Ook is er een periode geweest dat de Knarrencommissie op deze avond een Knarrenavond organiseerde. Nu is het al vele jaren de Bonte Carnavalsavond.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht.

Mega Afterparty 1

Datum: zondag 11 februari 2024

Al jaren is de optocht van Neede de grootste van de Achterhoek! Elk jaar weer krijgt het carnavalsvirus generaties jonge en oude Needenaren in zijn greep. Maar ook van ver buiten Neede komen de mensen deelnemen aan of kijken naar deze fantastische optocht. Wagenbouw- en loopgroepen strijden met elkaar om de mooiste creaties te bouwen. De beoordeling ligt in handen van een vakkundige onafhankelijke jury.

Voor het zal er een familiezone worden ingericht, waar de muziek uit zal staan. Deze zone zal worden ingericht van de Bosstraat ter hoogte van de OBS de Marke tot aan de afslag naar de Rapenburg.

Optocht 2019 3

Datum: zondag 11 februari 2024 

Na de grootse optocht van de Achterhoek is er een geweldig feest in de grote Pipistrello-feesttent bij het Koepelterrein aan de Oranjelaan. Om 19.00 uur worden de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt. Elk jaar wordt het drukker en komen er veel mensen van buiten Neede dit geweldige feest met ons vieren. Iedereen is welkom.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht.

Mega Afterparty 2

Datum: maandag 12 februari 2024

Dweilen in Neede, een prachtige maar vooral super gezellige traditie voor jong en oud!

Ook dit jaar opent Stichting Horeca Neede op de maandag weer hun deuren om het Carnavalsweekend knallend af te sluiten. Al dweilend kun jij van kroeg naar kroeg, met tussendoor een hapje eten bij de lokale eetgelegenheden.

Wij verwachten dat het ook dit jaar weer dweilen met de kraan open wordt. Hopelijk zien we je maandag!

BIJZIJN = MEEMAKEN

Onderstaande tijden zijn indicatief:

  • 13.00 uur – Café-restaurant De Olde Mölle*
  • 14.00 uur – Café De Kroeg*
  • 15.00 uur – Café Vally’s & Eetcafé Leonardo
  • 16.00 uur – Café De Vrienden / Cafetaria Smulgrill / Grandcafé Time for you
  • 17.00 uur – Mamoura Plaza
  • 17.00 uur – Café De Ruif
  • 19.00 uur – Pipistrello tent


*Voor het dweilen is er een bus geregeld die pendelt vanaf 12:00-14:00 vanaf de Feesttent naar De Mölle en terug naar De Kroeg. De kosten bedragen 1 muntje.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en het is mogelijk dat er om legitimatie wordt gevraagd.