Carnaval Neede – 2023

carnaval

Jongerencarnaval

Datum: vrijdag 17 februari 2023

Het jongerencarnaval in de Pipistrello feesttent is tegenwoordig een drukbezochte avond, waarbij alle jongeren uit Neede en omstreken gezamenlijk een spetterende feestavond beleven. Entree voor deze avond is 1 muntje.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht.

 

Kinderoptocht 

Datum: zaterdag 18 februari 2023 (start vanaf het Vlearmoesplein)

Op zaterdag 18 februari 2023 trekt voor de 21ste keer weer een grandioze kinderoptocht door de straten van Neede! De Kinderoptocht van N.C.G. de Vlearmuze is een karnavaleske tocht die geheel door en voor kinderen is. Jaarlijks zijn er meer dan 300 kinderen die in deze kleurrijke, spontane, gezellige en creatieve optocht deelnemen.

Aansluitend op de kinderoptocht, wordt het feest voortgezet in de feesttent van Pipstrello op het Koepelterrein aan de Oranjelaan. Na een geweldig feest volgt dan de uitslag van de kinderoptocht!

De optocht begint op 14.00 uur vanaf het Vlearmoesplein. Doe je mee? Geef je op via www.ncgdevlearmuze.nl

 

Mega Afterparty 1

Bonte Carnavalsavond 

Datum: zaterdag 18 februari 2023

De Bonte Carnavalsavond vind plaats in een prachtig aangeklede Pippistrello-feesttent met goede muziek en een leuke sfeer waar je gezellig met je vrienden carnaval kunt vieren. De laatste jaren zien we een forse toename in bezoekers op deze avond, als gevolg van een goede samen werking met Stichting Pippistrello die alles omtrent het tentfeest verzorgen.

WIST U DAT: Van oudsher was de zaterdagavond in Neede de carnavalsavond waar de wagenbouwers op af kwamen om te vieren dat de wagen af was. Ook is er een periode geweest dat de Knarrencommissie op deze avond een Knarrenavond organiseerde. Nu is het al vele jaren de Bonte Carnavalsavond.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht.

 
Optocht 2019 3

Grote Carnavalsoptocht

Datum: zondag 19 februari 2023 

Al jaren is de optocht van Neede de grootste van de Achterhoek! Elk jaar weer krijgt het carnavalsvirus generaties jonge en oude Needenaren in zijn greep. Maar ook van ver buiten Neede komen de mensen deelnemen aan of kijken naar deze fantastische optocht. Wagenbouw- en loopgroepen strijden met elkaar om de mooiste creaties te bouwen. De beoordeling ligt in handen van een vakkundige onafhankelijke jury.

 

Mega Afterparty 2

Mega afterparty 

Datum: zondag 19 februari 2023

Na de grootse optocht van de Achterhoek is er een geweldig feest in de grote Pipistrello-feesttent bij het Koepelterrein aan de Oranjelaan. Om 19.00 uur worden de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt. Elk jaar wordt het drukker en komen er veel mensen van buiten Neede dit geweldige feest met ons vieren. Iedereen is welkom.

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en legitimatie is verplicht.


Dweilen

Datum: maandag 20 februari 2023 

Dweilen in Neede, een prachtige maar vooral super gezellige traditie voor jong en oud! Ook in 2023 gaan we weer los en elk jaar wordt het drukker en drukker.

BIJZIJN = MEEMAKEN

  • 12.00 uur – Café-restaurant De Olde Mölle
  • 13.00 uur – Café De Kroeg
  • 14.00 uur – Café Vally’s & Eetcafé Leonardo
  • 15.00 uur – Café De Vrienden / Cafetaria Smulgrill / Grandcafé Time for you
  • 16.00 uur – Mamoura Plaza
  • 17.00 uur – Café De Ruif
  • 18.00 uur – Pipistrello tent
 

Voor alle bezoekers onder de 18 jaar geldt de afspraak; NIX onder de 18. Hierop zal gecontroleerd worden en het is mogelijk dat er om legitimatie wordt gevraagd.