’t Haantje goes vintage! Uitgifte moment

Wanneer: zaterdag 16 december 2023
Waar: Sportpark 't Haantje, kantine van Sportclub Neede

Needse sportclubs gaan “Vintage” !

Veel sportkleding en sportartikelen liggen in de kast stof te vangen. Omdat ze niet meer passen, de mode verandert of we voor een andere sport gekozen hebben. Voor drie Needse sportorganisaties en Sport Federatie Berkelland aanleiding om de handen ineen te slaan met een grote vintage (tweedehands ruil) actie. “Iedereen mag zijn overgebleven sportkleding en -artikelen inleveren en/of iets nuttigs uitzoeken”, zegt Marc Dieperink, voorzitter van Sportclub Neede.

Naast de voetbalclub doen Survivalrunvereniging D’RAN!, Tennis en Padelvereniging Smash mee aan de actie, die ’t Haantje goes Vintage is gedoopt. Het doel: zoveel mogelijk spullen verzamelen, om die beschikbaar te kunnen stellen aan (beginnende) sporters die op zoek zijn naar sportartikelen. Iedereen mag kleding inleveren en ophalen, of jijzelf of jouw kind nu al wel of niet sport! Iedereen is welkom.

“Vintage is de nieuwe trend”, zegt ook Anja Schutten, voorzitter van D’RAN. “Onze leden vinden het zonde telkens nieuwe kleding en schoenen te kopen en gedragen kleding weg te gooien als deze niet meer past, maar er nog wel prima uitziet. Voor ons sluit deze activiteit dus echt perfect aan op de behoefte!”

“Niet iedereen heeft het even breed en we willen als sportclubs dat iedereen kan sporten en daarbij voldoende sportkleding en materiaal heeft. Of dat nu een shirt, een tennisracket, of voetbal– of survivalrunschoenen betreft’ voegt Arjan van Liere, voorzitter van Smash Neede toe.

De drie partijen hebben 2 december aangewezen als de dag waarop spullen kunnen worden ingeleverd voor de grote vintage-actie. Tussen 9:30 en 11:30 uur is de kantine van SP Neede het innamepunt voor de sportartikelen. En 16 december hebben de drie partijen aangewezen als de eerste dag waarop spullen kunnen worden uitgegeven aan leden die daar behoefte aan hebben van 10:00 tot 13:00 uur zolang de voorraad strekt.

‘De verwachting is dat er voor de eerste weggeefactie op 16 december genoeg spullen voorhanden zijn’, stelt Dieperink. De eerste weggeefactie is nog maar het begin, voegt Anja toe. ‘De bedoeling is dat er een constante stroom van te schenken en af te halen sportartikelen op gang komt, zodat in de toekomst vintage de standaard gaat worden.’

In 2024 zal er naar verwachting iedere maand een uitgiftemoment worden vastgesteld, alleen kleinschaliger en minder zichtbaar. De drie sportorganisaties hopen ook andere maatschappelijke partners en bedrijven als ‘sponsors’ aan de actie te koppelen, opdat de stroom aan sportkleding en -spullen ook voor de lange termijn nooit zal opdrogen.

Namens,

Survivalvereniging D’RAN!
Tennis- en Padelvereniging
Smash Sportclub Neede

Meer over deze activiteit

Begintijd: 09:00
Eindtijd: 13:00
Leeftijd: 0 tot 10 jaar, 10 tot 18 jaar, 18 tot 65 jaar, 65 jaar en ouder
Categorie: Sport & beweging, Overig
0

Link naar Facebook event

Deel deze activiteit

Delen via WhatsApp
Delen via Facebook
Delen via Email

Gerelateerde activiteiten

Overig
Dorpskamer Neede
maandag 26 februari 2024
Begint om 09:00 uur
Overig
Kruisjassen bij Sportclub Neede
donderdag 29 februari 2024
Begint om 13:30 uur
Sport & beweging
Bridgen
donderdag 29 februari 2024
Begint om 19:30 uur
Sport & beweging
Elite/Dynamo D1 - Vollverijs D1
zaterdag 2 maart 2024
Begint om 18:00 uur
Overig
Dorpskamer Neede
maandag 4 maart 2024
Begint om 09:00 uur
Overig
Workshop 'Wandel- en fietsapps' - Bibliotheek Neede
dinsdag 5 maart 2024
Begint om 10:00 uur
Sport & beweging
Doe mee en vind je favoriete sport op 6 maart in sporthal ’t Spilbroek Neede
woensdag 6 maart 2024
Begint om 20:00 uur
Natuur & buiten
Fietsgroep Neede/Borculo
donderdag 7 maart 2024
Begint om 13:30 uur