Noariker Fair 2023

Wanneer: zondag 13 augustus 2023
Waar: De Oale Schole, Noordijk

Het traditionele oogstfeest in Noordijk wordt dit jaar gehouden op 13 augustus en heeft niet alleen een modernere naam gekregen, maar er is ook het één en ander aangepast. Gebleven zijn het bezoek aan t’ Höfke, de groente en bloementuin van de Historische Vereniging Oud Noordijk, waar de tuinploeg weer een overdaad aan vergeten groenten heeft geteeld. Deze zijn daar vanzelfsprekend te koop voor een klein prijsje, want een heerlijk aardpeertje is eigenlijk ombetaalbaar lekker.

Ook worden er weer aardappelen gerooid met een ouderwetse gerestaureerde aardappel rooimachine. Ook is de oldtimer club EOC uit Eibergen aanwezig met enkele machines en tractoren. Wij zijn blij dat zij hiervoor helemaal naar Noordijk komen, maar het is zondermeer de moeite waard. Verder worden oude boerentechnieken gedemonstreerd, zoal het haren van de zeis en het hooischudden en met de vork op ruiters plaatsen. Ook wordt de schitterend gerestaureerde Gelderse Wagen ten toon gesteld. Mooier dan een museumstuk, en een parel van Achterhoekse traditie.

De traditioneel grote dorsmachine is dit jaar niet opgesteld, maar een model op schaal kan wel worden bekeken in de Oale Schole, het ontvangstcentrum van de Historische Vereniging Oud Noordijk. Ook daar is gezelligheid gegarandeerd met koffie, thee en andere drankjes en gebakken ouderwetse lekkernijen. Wat is er nog leuker dan vrienden ontmoeten in een streekmuseum tussen erfstukken uit het verleden.

Hoewel er veel parkeerplaatsen zijn, is het geen slecht idee om op de fiets te komen, en daar is ook op gerekend, want plek zat zeggen wij dan. Nogmaals houdt uw agenda vrij op 13 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur. De Oale Schole staat (uiteraard) aan de Schoolweg in Noordijk. De Historische Vereniging Oud Noordijk stelt zich o.a. ten doel om oude tradities te laten herbeleven en gezelligheid te bieden aan de bezoekers van deze evenementen.

Meer over deze activiteit

Begintijd: 11:00
Eindtijd: 16:00
Leeftijd: 0 tot 10 jaar, 10 tot 18 jaar, 18 tot 65 jaar, 65 jaar en ouder
Categorie: Natuur & buiten
0

Link naar Facebook event

Deel deze activiteit

Delen via WhatsApp
Delen via Facebook
Delen via Email

Gerelateerde activiteiten

Sport & beweging
Fietstocht Oud Noordijk 14 juli 2024
zondag 14 juli 2024
Begint om 09:30 uur
Natuur & buiten
Fietsgroep Neede/Borculo
donderdag 25 juli 2024
Begint om 13:30 uur
Natuur & buiten
Boerderijenfietstocht Neede
woensdag 31 juli 2024
Begint om 09:30 uur
Natuur & buiten
Fietsgroep Neede/Borculo
donderdag 8 augustus 2024
Begint om 13:30 uur
Natuur & buiten
Vogelbeurs
zondag 18 augustus 2024
Begint om 09:30 uur
Natuur & buiten
Fietsgroep Neede/Borculo
donderdag 22 augustus 2024
Begint om 13:30 uur