Dansworkshop & Dansvoorstelling Aardedans

Wanneer: zondag 17 september 2023
Waar: Hof van Moeder Aarde, Noordijk


DeDae is een groep jonge, getalenteerde euritmie-dansers onder leiding van Gia van den Akker. “Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen. Met de voorstelling en workshop ‘Aardedans’ trekken we langs boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans ons respect en liefde voor de aarde voelbaar.”

‘De aarde is een JIJ.’ Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae in ‘Aardedans’ de aarde centraal.
De Aardedans-workshop begint om 13:30 en duurt ongeveer 45 minuten. In de workshop staat onze verbinding met de aarde centraal. De aarde draagt ons, de aarde ademt, is vol bodemleven en voedt ons. We luisteren met onze voeten, we ademen de ritmes van de aarde, we bewegen de klanken van onze taal. Ieder individueel en samen. Kom door middel van de aarde ook meer in verbinding met jezelf en de ander. Je hebt geen danservaring nodig om aan deze workshop deel te nemen.
In de Aardedans-voorstelling dansen de leden van DeDae op hun manier de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. “Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.” De Aardedans-voorstelling begint om 15:00 uur en duurt ongeveer een uur.

De unieke workshop en voorstelling Aardedans vinden plaats op Hof van Moeder Aarde aan de Bliksteeg 1 te Neede (Noordijk). De inhoud van deze workshop en voorstelling sluiten aan bij het streven van de hoeders van Hof van Moeder Aarde om de grond onder Hof van Moeder Aarde vrij te kopen en uit de geldeconomie te halen. “We zijn daarom erg blij dat de leden van DeDæ deze workshop en voorstelling op ons erf willen komen geven!”
De workshop en voorstelling worden bij droog weer buiten gegeven. Neem als je mee wilt doen s.v.p. een kussen of kleedje mee en een extra kledingstuk. Mocht het regenen dan wordt de voorstelling naar binnen verplaatst.

Meer informatie over de workshop en voorstelling vind je op www.hofvanmoederaarde.nl. Tickets voor de workshop en voorstelling zijn vooraf verkrijgbaar via www.dedae.nl en kunnen – bij voorkeur met contant geld – ook nog bij de entree gekocht worden.

Meer over deze activiteit

Begintijd: 13:30
Eindtijd: 16:00
Leeftijd: 0 tot 10 jaar, 10 tot 18 jaar, 18 tot 65 jaar, 65 jaar en ouder
Categorie: Muziek, dans & theater, Natuur & buiten
Prijs: €30,00

Link naar Facebook event

Deel deze activiteit

Delen via WhatsApp
Delen via Facebook
Delen via Email

Gerelateerde activiteiten

Natuur & buiten
Fietsgroep Neede/Borculo
donderdag 27 juni 2024
Begint om 13:30 uur
Kids
Meespeelconcert
zaterdag 6 juli 2024
Begint om 15:30 uur
Natuur & buiten
Jaarlijkse fietstocht VVV Neede zondag 7 juli
zondag 7 juli 2024
Begint om 09:30 uur
Natuur & buiten
Jaarlijkse fietstocht VVV Neede zondag 7 juli
zondag 7 juli 2024
Begint om 09:30 uur
Natuur & buiten
Fietsgroep Neede/Borculo
donderdag 11 juli 2024
Begint om 13:30 uur
Feest & festival
ZFR | BROK Buurtbattle!
donderdag 11 juli 2024
Begint om 19:30 uur
Feest & festival
ZFR | Tieners Van Toen!
zaterdag 13 juli 2024
Begint om 10:30 uur
Feest & festival
ZFR | Rietmolenmiddag
zaterdag 13 juli 2024
Begint om 14:30 uur