Boekjes & Babbels – Bibliotheek Neede

Wanneer: donderdag 9 maart 2023
Waar: Bibliotheek Neede

Koffertje open, koffertje dicht: Prentenboeken Yoga:
Bianca Schuurman-Bosgoed (http://kinderyogatuinzwiep.nl/over-mij/), van Kinderyogatuin Zwiep, verzorgt tijdens deze Boekjes en Babbels Prentenboeken Yoga.
Na het voorlezen van het prentenboek beleven ouder en kind het boek nogmaals op een betoverende wijze door middel van yogahoudingen, beweegspelletjes en ontspanningsmomenten.

Tijdens dit uurtje wordt er natuurlijk voorgelezen aan baby’s/peuters en hun ouders. Maar daarnaast is het een erg leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken, onder het genot van een kopje koffie of thee. En natuurlijk kunt u samen met uw kindje boeken uitzoeken voor thuis. Aanmelden is niet meer nodig, je kunt gewoon komen met je kindje.

Voorlezen en Boekjes & Babbels
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier! Tijdens ‘Boekjes & Babbels’ van de Bibliotheek staat de ene keer een prentenboek in het middelpunt. De andere keer is dat een thema.

0- tot 4-jarigen
Aan de hand van een thema zal er voorgelezen worden én zullen meerdere boekjes over het thema de revue passeren. Daarnaast kunt u met andere ouders gezellig van gedachten wisselen, bijvoorbeeld over het thema van deze ‘Boekjes & Babbels’. Ook BoekStart zal tijdens deze ochtenden aan de orde komen.

2- tot 4-jarigen
Tijdens deze ‘Boekjes & Babbels’ staat één boek centraal, dat zal worden voorgelezen. Het voorlezen kan in verschillende vormen plaatsvinden. Het kan gewoon voorgelezen worden, met het boek op schoot, maar het verhaal kan ook verteld worden met behulp van een kamishibai (vertelkast). Na het lezen kunnen peuters deelnemen aan een activiteit, betrekking hebbend op het boek. Ouders kunnen, onder het genot van een kopje koffie, informatie inwinnen over bijvoorbeeld (voor)lezen of over het gebruik van de bibliotheek.

Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor alle kinderen tot 18 jaar, dus ook voor peuters, gratis. ‘Boekjes & Babbels’ is bedoeld voor baby’s/peuters en hun ouders/begeleiders.

Meer over deze activiteit

Begintijd: 10:30
Eindtijd: 11:30
Leeftijd: 0 tot 10 jaar
Categorie: Kids
0

Link naar Facebook event

Deel deze activiteit

Delen via WhatsApp
Delen via Facebook
Delen via Email

Gerelateerde activiteiten

Kids
Boekjes & Babbels - Bibliotheek Neede
woensdag 15 mei 2024
Begint om 10:30 uur
Feest & festival
Pinksterkermis Noordijk - Vrijdag 17 mei
vrijdag 17 mei 2024
Begint om 15:00 uur
Kids
Boekjes & Babbels - Bibliotheek Neede
woensdag 19 juni 2024
Begint om 10:30 uur